Boka hotell i Sorsele

Hem » Sverige » Västerbottens län » Boka hotell i Sorsele

Sorsele, beläget i den vackra regionen Västerbotten i norra Sverige, är en plats som bjuder på en unik upplevelse för naturälskare och äventyrare. Med omgivningar som är fulla av sjöar, skogar och vilda floder är det en idealisk destination för den som söker en paus från stadslivet och vill uppleva den svenska naturen i sin mest fantastiska form. Här finns några fantastiska boenden som kan göra din vistelse minnesvärd.

  1. Holmen Bed & Breakfast

Holmen Bed & Breakfast i Sorsele är ett utmärkt val för den som söker bekvämt och hållbart boende. Beläget bara 1,1 km från centrum, erbjuder detta B&B gratis WiFi, gratis lånecyklar, en gemensam lounge och en terrass. Här kan du njuta av den vackra naturen samtidigt som du har tillgång till moderna bekvämligheter.

  1. Hook&Cup

Hook&Cup är ett annat bra alternativ i Sorsele, som ligger 350 meter från centrum. Detta pensionat erbjuder gratis WiFi och har även cykeluthyrning på plats. Rummen har uteplats så att du kan njuta av frisk luft och omgivningen.

  1. Aha Lodge

Aha Lodge är ett boende som ligger 12,8 km från centrum av Sorsele. Här kan du uppleva naturskönheten i full prakt, med vacker sjöutsikt från vissa boendeenheter. Detta boende har gratis WiFi och gratis privat parkering, vilket gör det till en utmärkt bas för utforskning.

  1. Ferienhaus in Sorsele mit Gemeinsamem Garten

Ferienhaus in Sorsele mit Gemeinsamem Garten erbjuder en unik upplevelse med sin rymliga stuga. Boendet ligger 12,8 km från centrum och har en fullt utrustad kökspentry, perfekt för självhushåll. Här kan du njuta av den omgivande naturen och lugnet.

  1. Timmerhus Örnen och Semesterhus Renen

Timmerhus Örnen och Semesterhus Renen är två boendealternativ som ligger 7,3 km från Sorsele centrum. Dessa semesterhus har trädgårdar, terrasser och gratis WiFi, vilket gör dem perfekta för avkoppling och utforskning av den omgivande naturen.

  1. Tentipi River Camp

Om du är ute efter en unik upplevelse kan du överväga att bo på Tentipi River Camp. Detta tältläger ligger bara 1,7 km från centrum av Sorsele och erbjuder en exceptionell vistelse nära naturen. Här kan du uppleva komforten i ett lyxtält medan du njuter av ljudet av rinnande vatten från den närliggande floden.

Oavsett om du är en äventyrare som älskar fiske, vandring och kanotpaddling eller om du helt enkelt vill koppla av och njuta av naturens skönhet, har Sorsele något för dig. Så boka ditt hotell i Sorsele och ge dig själv möjlighet att utforska Lapplands natursköna underverk och uppleva den svenska vildmarken på nära håll.


I Sorsele finns det möjligheter att besöka djurparker och uppleva djurlivet. Ett exempel är Sandbergets Ekologiska gård, som erbjuder besökare en chans att se olika djur och uppleva en djurparksmiljö. Denna gård ligger i Sorseleområdet och är ett attraktivt utflyktsmål för dem som är intresserade av djur och natur.

För de som är villiga att resa lite längre finns Lycksele Djurpark, som ligger cirka 119 km från Sorsele. Lycksele Djurpark erbjuder en mer omfattande djurparksupplevelse med ett större utbud av djur och faciliteter.

Det är viktigt att notera att tillgången på djurparker och liknande attraktioner i Sorseleområdet kan vara begränsad jämfört med större städer, men möjligheter att uppleva djurlivet i dess naturliga miljö finns definitivt i detta vackra och naturnära område i Lappland

I Sorsele finns det några restauranger som erbjuder olika matupplevelser. Några av de mest kända inkluderar:

  1. Sorsele River Hotel Restaurant: Denna restaurang serverar europeiska och svenska rätter och har fått positiva omdömen för sin mat.
  2. Bageri-Konditori Princess: Detta är ett café som erbjuder ett urval av bakverk och andra läckerheter. Det har fått beröm för sitt utbud och är en populär plats bland besökare.
  3. Sorsele Grillen: En grillrestaurang känd för sina hamburgare och andra grillade rätter.

Dessa restauranger erbjuder en blandning av traditionella svenska och europeiska rätter, vilket ger besökare en chans att njuta av lokal matkultur i Sorsele