Boka hotell i Skellefteå

Hem » Sverige » Västerbottens län » Boka hotell i Skellefteå

Skellefteå, en charmig stad belägen i hjärtat av Västerbotten i norra Sverige, är en plats som lockar besökare året runt. Med en rik kulturhistoria, naturskön omgivning och ett brett utbud av aktiviteter, är Skellefteå en destination som har något att erbjuda alla. Om du planerar att besöka denna vackra stad och letar efter det perfekta boendet, har du kommit till rätt plats. Vi kommer att guida dig genom några av de bästa hotellen i Skellefteå och hjälpa dig att boka din drömsemester.

  1. The Wood Hotel by Elite

Om du letar efter lyx och komfort är The Wood Hotel by Elite ett utmärkt val. Detta hotell ligger mindre än 1 km från Västerbottensteatern och erbjuder en fantastisk utsikt över bergen. Hotellet har också uppnått Travel Sustainable-nivå 3, vilket betyder att de vidtar åtgärder för mer hållbara vistelser. Här kan du förvänta dig förstklassig service och bekväma rum.

  1. Best Western Malmia Hotel

Beläget precis vid Möjligheternas Torg i Skellefteå, erbjuder Best Western Malmia Hotel gratis tillgång till bastu, terrass och gym, samt gratis Wi-Fi. Det här är ett utmärkt val för besökare som vill vara nära stadens centrum och njuta av bekvämligheten med att ha allt inom räckhåll.

  1. Hotel B&B Gränden

Hotel B&B Gränden är centralt beläget i Skellefteå, nära busstationen och erbjuder gratis WiFi och fri tillgång till ett fitnesscenter. Dessutom erbjuds gratis privat parkering, vilket är en extra förmån för resenärer med bil.

  1. Medlefors Hotell & Konferens

Om du föredrar att bo i en lugnare miljö, kan du överväga att boka en vistelse på Medlefors Hotell & Konferens. Detta hotell ligger cirka 2 km från stadskärnan och erbjuder en rad avkopplande faciliteter, inklusive bastu, inomhuspool och sporthall. Det är det perfekta valet för dem som letar efter en avslappnad och fridfull vistelse.

  1. Comfort Hotel Skellefteå

Comfort Hotel Skellefteå är beläget bredvid Stadsparken och nära busstationen. Här kan du njuta av gratis tillgång till bastu och WiFi, samt bekväma rum med moderna bekvämligheter. Hotellet ligger också i närheten av många restauranger och butiker.

Oavsett vilket hotell du väljer i Skellefteå, kommer du att ha möjlighet att utforska denna vackra stad och dess omgivningar. Från kulturella sevärdheter som Västerbottensteatern till utomhusaktiviteter som vandring och golf, finns det något för alla att uppleva i Skellefteå. Så boka ditt boende idag och ge dig ut på en oförglömlig resa till denna nordliga pärla i Sverige.


Skellefteå, en växande stad i norra Sverige, erbjuder en varierad shoppingupplevelse med ett brett utbud av butiker och shoppingcenter. Här är några av de shoppingalternativ som finns tillgängliga i Skellefteå:

  1. Citykompaniet och Skellefteå City: I stadens centrum finns Citykompaniet, ett populärt shoppingcenter, som erbjuder ett brett utbud av butiker, inklusive klädaffärer, skobutiker, skönhetsbutiker och elektronikaffärer. Utöver detta finns i Skellefteå City flera fristående butiker och caféer som erbjuder en personlig och lokal shoppingupplevelse.
  2. Solbacken Shopping: Ett annat stort shoppingområde är Solbacken Shopping, som ligger lite utanför stadskärnan. Här hittar besökare en blandning av nationella och internationella kedjor, stora varuhus, möbelbutiker och elektronikaffärer.
  3. Lokala och Specialiserade Butiker: Skellefteå har ett urval av specialbutiker som erbjuder allt från lokalt hantverk och design till specialiserade matbutiker och delikatesser. Dessa butiker ger en unik inblick i den lokala kulturen och erbjuder ofta produkter som inte finns någon annanstans.
  4. Second Hand och Vintage: För de som är intresserade av hållbar shopping finns det flera second hand-butiker och vintagebutiker i Skellefteå som erbjuder allt från kläder till möbler och hushållsartiklar.
  5. Sport och Fritid: För sport- och friluftsentusiaster finns det gott om butiker som erbjuder utrustning och kläder för en rad olika aktiviteter, från skidåkning och vandring till fiske och cykling.

Oavsett om du är ute efter de senaste trenderna, unika lokala fynd eller bara vill bläddra i butikerna, erbjuder Skellefteå en shoppingupplevelse som passar en mängd olika smaker och behov.